Announcement

Collapse
No announcement yet.

About PolyRegion Clerance Violation In Altium 19

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • About PolyRegion Clerance Violation In Altium 19

    Hi everyone,

    As shown on the attached screenshot, I have violations between Polyregion and Pads on a component.
    I didn't find the rule in Design > Rules > Clearance.
    Could you please tell me where I change the rule from 10 mil to 8 mil ?

    Thanks a lot.


  • #2
    Is the exposed pad a pin or polygon? Exposed pad should be a pin.

    Comment


    • #3
      Thks for reply.
      If I click on the exposed pad, I get this:

      Comment


      • #4
        that could be the problem. I would go to footprint library, delete the polygons and make the pad the size you need. That should help.

        Comment


        • #5
          I removed all the regions and I do not have any more violation.
          The trouble is that, according to the datasheet, the exposed pad should be like the attached footprint.
          If I add this two areas on left and sight sides (as regions), I have violations.
          How could I manage this ?
          Thanks.

          Comment


          • #6
            Is there anybody to answer please ?

            Comment


            • #7
              Be more specific please. On your later screenshot I can't see any violations. Are you getting clearance, short circuit or what? Between what and what?

              Comment


              • #8
                As already explained, the violation is between the solid region and the pads.

                Comment


                • #9
                  if your right click and look at the violations, you should be able to see which rule is triggering this error.. also could it be that you might have a netname issue doing it like this? (i mean with the pads and the EP connected to each other)

                  Comment


                  • #10
                    Thanks for reply.
                    Here are the details of the violation.
                    It is between the solid region I added on top and bottom of the EP (Pad 21) and a pad.
                    The question was: where can I find in the rules the clearance between a solid region and a pad ?

                    Comment


                    • #11
                      Could you please tell me where I can find the settings for the clearance between a region and a pad ?

                      Comment


                      • #12
                        If you click on the blue word clearance, it should take you to the rule that is triggering! So click it and change the value and see what happens..

                        Comment


                        • #13
                          Here is the dialog I get when clicking on the blue word clearance.
                          Sorry but I don't see the rule that triggers the violation.
                          The object in conflict with the pad is not a pad. This is a region.
                          Where is the rule ? It is set to 10mil.
                          Thank you.

                          Comment


                          • #14
                            Either copper to copper or copper to smd pad..
                            To verify this is your rule change all values to 5 and see if it still triggers

                            Comment


                            • #15
                              In some cases I have created exceptions in the rules for some footprints.. If I can't get them right within the scope of the rule.. It is a trade off, but keeps you sane...

                              Comment

                              Working...
                              X