| FORUM

FEDEVEL
Platform forum

Highlighting in 4 layer PCB

Vitek , 11-19-2019, 06:29 AM
Hi to all,

I am using Altium 15 and I would like to ask for highlighting.

If I have a 2 layer PCB, everything works as it should. In the PCB view I have rules (Board Layer Sets) to display only the top and only the bottom layer, if I hover over the net, it will be highlighted - in both views (TOP / BOTTOM) it works.
However, if I have a 4 layer PCB, the highlighting only applies to the TOP layer. If I turn on the filter on BOTTOM, so I can see the whole board, but the highlighting is not functional and therefore I have to check every route in it. Can anyone advise me where this can be turned on?

Thanks Vitek
robertferanec , 11-19-2019, 08:59 AM
By highlight, do you mean CTRL+ Left Click? Try SHIFT + S to circle between different modes. Also be sure you have all layers enabled. Then try [ and ] to adjust the brightness:

Vitek , 11-19-2019, 09:42 AM
ahoj Roberte,

CTRL+levá myš nemyslím, myslím jenom to, když přejedeš myší přes spoj, nebo pad a zvýrazní se celý spoj, trasa. Shift+S také nemyslím - to pouze vypíná vrstvy.

Nevím, jak mám vložit obrázek, ale když přejedu myší přes nějaký pad, tak se zvýrazní vše, co patří do stejného spoje, trasy - mám zapnuté ALL LAYERS a dělám pouze PCB s TOP a BOTTOM.

Ovšem pokud dělám 4 vrstvou PCB a zapnu si jen TOP vrstvu (nepoužívám na to Shift+S) ale definici v Board Layer Sets, tak mi toto zvýrazňování funguje pouze ve vrstvě TOP, pokud si zapnu pouze BOTTOM vrstvu, tak tam už to nefunguje a musím používat CTRL+levá myš. A dokonce mi nefunguje Place Track a přechod na jinou vrstvu tlačítkem "+" - vůbec se nezobrazí VIA, která prochází. Tohle mi funguje pouze pokud mám náhled na všechny vrstvy a nebo pouze pokud dělám 2 vrstvou desku PCB.

Díky Vitek

PS: snad nevadí, že si napíšeme jiným jazykem, já než bych to napsal anglicky, tak by to zbytečně trvalo...



robertferanec , 11-22-2019, 01:48 AM
Hmm, works for me - can see the Highlight on all enabled layers. These are my settings.





Use our interactive Discord forum to reply or ask new questions.
Discord invite
Discord forum link (after invitation)

Didn't find what you were looking for?