Announcement

Collapse
No announcement yet.

Library component comment always displays

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Library component comment always displays

    Hi Folks,

    When I create a component in the Altium schematic component library, I usually leave the comment field blank and set its visibility off. After completing all of the details of the component, I save the library and then place the component from the components panel onto my design schematic. When I do, I see that the comment field has been filled with the text from the design item ID and the visibility has been turned on, so I have to set the visibility off again. Why won't the comment field remain empty? Why won't the visibility setting remain off? Is there some overriding setting that automatically transfers the text from one field into another and automatically forces the visibility to change?

  • #2
    Maybe this is what you are looking for?
    Click image for larger version

Name:	owerride library - comment.PNG
Views:	45
Size:	177.6 KB
ID:	18402

    Comment


    • #3
      Thanks I'll ✅ that out

      Comment


      • #4
        I always change the library options: from the schematic library select Tools / Document options.
        Check the Show comment/designator box (figure below).

        Click image for larger version

Name:	Capture sch library.PNG
Views:	29
Size:	24.1 KB
ID:	18421

        Generally, for me the comment is the same as Design item ID.

        Comment

        Working...
        X