Announcement

Collapse
No announcement yet.

Database Part

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • robertferanec
    replied
    Friend of mine told me, maybe have a look into capture.ini and check out "Allegro Footprints" parameter (that could specify location of the Footprint directory):
    Code:
    [Allegro Footprints]
    Dir0=\\XX.XX.XX.XX\sync\PCB_Footprints

    Leave a comment:


  • chinmaymayee
    replied
    Just like altium you have to select a column to let cis know the location of library.
    But in Altium you have to provide library location in one column i.e. footprint path and footprint name in footprint ref
    in cis, e.g. to assign symbol, you have to give location of the library and after forward slash, the name of symbol. I could assign the symbol e.g.
    C:\Cadence\SPB_17.2\tools\capture\library\Discrete .olb\RESISTOR
    but i cant figure out how to assign footprint to database.

    Leave a comment:


  • robertferanec
    replied
    Just curios, you are using CIS to assign the symbol and footprint, right? I thought, that it should be easy ... please, let me know when you make it work. Thank you.

    Leave a comment:


  • chinmaymayee
    replied
    OK i could assign symbol to database entry. (By providing absolute location of symbol on drive)
    Now I cant assign footprint to a database entry. Please help

    Leave a comment:


  • chinmaymayee
    replied
    Originally posted by Anatoliy View Post
    Have a look at the attached link- https://techdocs.altium.com/display/...erence+Designs
    Download the examples, in there should be an example database library.
    have a look at it, be aware that "Part Number" is a key field.
    Following fields are a must-have in order for the library to fully function:
    Library Ref
    Library Path
    Footprint Ref
    Footprint Path

    make sure your database library follows those guidelines;
    if you still have problems feel free to ask
    Anatoliy the solution you have given is for altium database library, I had problem with orcad capture. But still thank you

    Leave a comment:


  • chinmaymayee
    replied
    yes, while placing a part in orcad capture, after right clicking, there is an option of 'place database part'.
    I have connected my database through odbc driver, the database is being read by orcad capture.
    while setting 'schematic_part' parameter, you have to select a column to let the orcad capture know which symbol to use.
    I cant figure out what should be the contents of the respective column

    Leave a comment:


  • robertferanec
    replied
    Having problem assigning Schematic_Part to a database entry. What should be the content of column to assign with Schematic_part?
    - Just to clarify, we are speaking about OrCAD, correct?

    I have not used Database library in OrCAD, so I am not really sure

    Leave a comment:


  • Anatoliy
    replied
    Have a look at the attached link- https://techdocs.altium.com/display/...erence+Designs
    Download the examples, in there should be an example database library.
    have a look at it, be aware that "Part Number" is a key field.
    Following fields are a must-have in order for the library to fully function:
    Library Ref
    Library Path
    Footprint Ref
    Footprint Path

    make sure your database library follows those guidelines;
    if you still have problems feel free to ask

    Leave a comment:


  • chinmaymayee
    started a topic Database Part

    Database Part

    Having problem assigning Schematic_Part to a database entry. What should be the content of column to assign with Schematic_part?
Working...
X