Announcement

Collapse
No announcement yet.

Draftsman: Isometric 3D issue.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • robertferanec
    replied
    Thanks for letting us know

    Leave a comment:


  • JShores
    replied
    Thank you!

    Through some trial and error I was able to create a PCB library from the "Make PCB Library" feature, found the component and through process of elimination figured out which layer was being used for the "3D" parts. I then created a "3D Body" where I needed it and it seemed to work fine. I'm not sure why it wouldn't show just creating the 3D body straight on the PCB.

    I appreciate the assistance! I love the forum!

    Josh

    Leave a comment:


  • robertferanec
    replied
    It is placed in right forum, do not worry.

    Hmmm, I have tested Draftsman, but I do not use it much. So I can not really help However I tried to show this kind of drawing in PDF - maybe if you have 3D PDF of your PCB you can try to see the edges of component there - just to check if problem is in component or in draftsman: https://www.fedevel.com/welldoneblog...rd-for-manual/

    Leave a comment:


  • JShores
    replied
    I just realized I may have posted this in the wrong forum section, I apologize!

    This is using Altium 17.1.

    Leave a comment:


  • JShores
    started a topic Draftsman: Isometric 3D issue.

    Draftsman: Isometric 3D issue.

    Hey everyone!

    I have another question incase anyone has ran into the same issue and able to solve it!

    I have taken over some projects done by another individual and I'm using "Draftsman" to populate the assembly drawings. It seems to be pretty clean and has worked pretty well except for a couple little glitches here and there. The issue I have ran into is occasionally a 3D component will not display on an Iso or side profile. All the components that had a "3D" footprint created in the PCB library seem to be showing up, but when I try and manually create a "3D Body" on the PCB it doesn't want to display.

    I would also note that I do not have access to the original PCB library used for these projects. I have attempted to save, regenerate the "Iso" image and Updated the board.

    I'll attach a couple images to help show and explain the issue.

    Thanks for any input!


    Josh

    Click image for larger version

Name:	Top identification.png
Views:	174
Size:	104.0 KB
ID:	7154 Click image for larger version

Name:	3D body info.png
Views:	167
Size:	182.1 KB
ID:	7155 Click image for larger version

Name:	Board Iso view.png
Views:	170
Size:	233.3 KB
ID:	7156
    Attached Files
Working...
X